Extrakort - vad är ett extrakort?

Ett extrakort är ett en koppling till ditt ordinära kreditkort hos den leverantör som du valt att skaffa ditt kreditkort hos. Ett extrakort är alltså kopplat till den kredit som du har på ditt vanliga kort, och varje köp som du genomför med ditt extrakort debiterar och belastar alltså ditt vanliga kreditkort, och står allt som oftast skrivet på samma person som står skriven på ditt första kreditkort.

Exempel på kort som erbjuder extrakort

Remember Flex kreditkort

Re:member Flex kreditkort

  • Kredit på upp till 100.000 kronor.
  • 0 kr årsavgift.
  • Räntefria köp i 56 dagar.
  • 9,74 - 24,74% kreditränta.
  • Betyg:
easyliving kreditkort

Easyliving

  • 0% valutapåslag utomlands.
  • Upp till 56 dagar räntefri kredit.
  • Upp till 100 000 kr i kredit.
  • Allriskförsäkring ingår.
  • Betyg:

Är extrakort gratis?

Ett extrakort går ofta att få gratis, men det beror på vilken leverantör av kreditkort du har. Hos vissa företag så är ett extrakort gratis, och i andra fall får man betala en mindre engångssumma för att få hem ett extrakort. I regel är det dock billigare att skaffa ett extrakort än årsavgiften på kortet, givet att ditt kreditkort omfattas av en årsavgift.

Varför ska man ha ett extrakort?

Ett extrakort kan vara en bra idé att ha om man är fler personer i hushållet som vill hålla koll på en och samma gemensamma ekonomi. Genom att ha ett extrakort kan flera personer belasta samma utgiftskonto, och samla utgifter på ett och samma ställe - men genom flera kort. Ett extrakort hjälper också till med att försäkra flera utgifter genom att kreditkortets försäkringar ofta även gäller för köp som görs med extrakortet och inte bara det första kreditkortet. På så sätt kan man exempelvis boka separata resor på varsitt kreditkort, men där båda resorna blir försäkrade då dom belastar samma kredit i slutändan.

Extrakort

En annan stor fördel med att investera i eller beställa hem ett extrakort som komplement till det första kreditkortet är att bonus på inköp som man gör med extrakortet samlas på samma konto vilket gör att oavsett vem som genomför köpet (givet att det genomförs med extrakortet eller med det vanliga kreditkortet) så får man en bonus om det är någonting som kortet erbjuder. Kort som ger bonus på köp kallas för bonuskort och är smidigt om man handlar mycket online, tankar ofta eller reser frekvent. För dig som reser frekvent så rekommenderar vi starkt att läsa mer om kreditkort utan valutapåslag, för att slippa alla extra avgifter som annars kan tillkomma. Det är inte så att alla kreditkort har bonus på sig, och det är heller inte så att samtliga kort erbjuder extrakort - men den breda majoriteten av alla kreditkort erbjuder det, så se till att se över möjligheterna innan du skaffar ett kreditkort.

Kan man betala räkningar med extrakort?

Ja, med dom allra flesta extrakorten kan du betala räkningar. Om du är intresserad av att djupdyka i exakt vilka kreditkort man kan betala räkningar med så kan du göra det här.

Vilka kreditkort erbjuder extrakort?

Dom allra flesta kreditkorten erbjuder extrakort både kostnadsfritt och / eller till en mindre fast kostnad eller en årsavgift. Bland annat Remember Flex och Easyliving-kreditkortet erbjuder extrakort till förmånliga villkor.