Matkort

För dig som vill handla mat på kreditkort!

Vi har alla olika inställningar till mat och hur man ser på allt rörande ämnet. Vissa bryr sig inte så mycket om vad de äter, om det är halvfabrikat, hemlagat eller om det är köpt mat på restaurang eller någon form av take-away. Andra är väldigt noga med både ursprung och smaker och vill få ut så mycket som möjligt av varje tugga. Det är mer än bara något som måste göras för att fortsätta leva, det är en helhetsupplevelse där smaker möter synintryck och dofter, ett helt paket för alla dina sinnen. Vad som mer kan vara ett helt paket är det kreditkort med vilket du handlar din mat, det går att få ut så mycket mer än bara den mat du har i kassen när du lämnar butiken.

Handla mat kreditkort

Re:member Flex kreditkort

 • Kredit på upp till 100.000 kronor.
 • Fungerar som matkort.
 • Räntefria köp i 56 dagar.
 • 9,74 - 24,74% kreditränta.

matkort bonus ica

Bank Norwegian kreditkort

 • Kredit på upp till 100.000 kronor.
 • 0 kr årsavgift.
 • Räntefria köp i 45 dagar.
 • 19,99% kreditränta.

Coop Mer Mastercard

COOP Mer Mastercard

 • Upp till 35 dagars kredit.
 • Reseförsäkring ingår.
 • Bonus på allt du handlar.
 • 15.95% i årsränta.

Vi vet alla hur det är vad det gäller inhandling av mat, ofta är man stressad, ofta är det mycket folk och ibland vet man inte ens vad man ska handla för man är hungrig och behöver mat direkt. Du behöver trängas bland massor andra människor när du har fått din lön, pension eller barnbidraget. Har du inte barn, har du säkert märkt att handla vid löning och kring den 20:e varje månad när barnbidraget trillar in på folks konton är en smärre prövning för sinnet och tålamodet. Det är folk överallt, det är högljutt och köerna slingrar sig långa genom hela butiken. Veckans erbjudanden har tagit slut eftersom alla rycker åt sig så fort de kan för de vill ha den där varan på extrapris snabbt, innan den tar slut. Självklart vill vi ha varor på extrapris, vem gillar inte att få mer för sina pengar? Vi känner i alla fall ingen som inte hellre får mer för pengarna än mindre. Det är fullt logiskt. Därmed är det också fullt logiskt att skaffa ett matkort med vilket du handlar all in mat.

Varför ska du ha ett matkort?

matkort

Blev du sugen på att handla med förutsättningarna i scenariot ovan? Vi förstår dig, det blev inte vi heller. Därför rekommenderar vi att du skaffar ett matkort som du använder för alla dina matinköp, med det kan du betala när du vill och slipper trängas med alla andra människor kring löning och den 20:e när alla ska handla för barnbidraget. Du kanske funderar på hur det fungerar? Det ska vi tala om. Eftersom ett matkort är ett kreditkort får du räntefri kredit i mellan 40-60 dagar, beroende på vilket matkort du tecknar upp dig på och kan således handla när du själv vill och när det passar dig och din vardag, och slipper trängas med alla andra. Otrolig fördel som andra inte har möjlighet till utan ett matkort. Du kan således handla i lugn och ro, välja och vraka mellan erbjudandena just den veckan och lugnt betala med ditt matkort.

Vad är så bra med matkort?

Såklart är det inte bara tid som du kommer spara med ditt matkort, utan du kommer även spara pengar! De flesta matkort ger dig nämligen bonuspoäng för alla inköp du gör likt ett bonuskort, vissa ger dig extra mycket bonus om du handlar hos en specifik butikskedja, medan andra ger dig bonus på alla matinköp du gör oavsett butik. Det viktigaste är att du väljer ett matkort som passar dina behov och ger dig bonus på den butik där du brukar handla mest. Många handlar mat för flera tusen kronor i månaden, mellan 3000-7000 kronor är inte ovanligt och matinköpen kan därför klassas som de största regelbundna inköpen vi gör. Det blir många tusenlappar varje år som man lägger på mat, att då handla denna mat med något annat än ett matkort och därför inte få någon form av bonus eller cashback på inköpen kan i det närmste klassas som någon form av kapitalförstöring. Får du några procent i bonus varje år tickar det snabbt iväg och blir bonuscheckar och pengar som du får tillbaka, i vissa fall kan det täcka en hel månads matinköp, enbart för att du betalar med ett matkort. Hur bra är inte det, det är ju verkligen gratis pengar. Så vänta inte längre utan teckna upp dig du också på ett matkort och få pengar tillbaka som du kan använda för att köpa mer mat och spara cirka en månads matinköp per år.

Andra förmåner med matkort

Utöver att du får extra rabatter på din inhandlade mat beroende på vilket matkort just du använder och att du får bonuspoäng på alla inköp samt, och/eller cashback, ingår ofta andra förmåner med ett matkort som är bra att ha. Bland annat ingår det ofta reseförsäkringar, precis som i resekort, som kompletterar din hemförsäkring, och täcker kostnader som hemförsäkringen inte täcker. Ibland ersätter reseförsäkringen på ditt matkort kostnader för resor upp till 60 dagar medan hemförsäkringen ofta bara täcker resor på upp till 45 dagar. Du får således ett väldigt bra och utökat skydd när du är på resande fot. Ofta ersätter matkorten med den inkluderade reseförsäkringen andra oväntade händelser som missade flyg, kostnader hänförliga till att flygbolag går i konkurs och andra händelser som man gärna vill slippa som resenär. Men med matkortets inkluderade reseförsäkring kan du känna dig trygg på resan med familjen!

Spelar kreditutrymmet någon roll?

Vi brukar rekommendera att man efterfrågar så hög kredit som möjligt, inte nödvändigtvis för att man ska handla otroligt mycket, har man inte koll kan det vara en nackdel, så det beror lite på vad du är för person. Vet du med dig att du har svårt att hålla i pengarna fundera en extra gång hur stort kreditutrymme du verkligen behöver. Vi rekommenderar verkligen att man sköter sin ekonomi och sina betalningar för att undvika problem med räntor och dylikt. Sköter man bara betalningarna finns det ingen risk med ett matkort utan bara fördelar i form av cashback och bonusar. Har du en hög kredit kan du även använda matkortet som en buffert, istället för att ha pengar liggande på banken som du inte får någon ränta för, vilket minskar din köpkraft i takt med att inflationen hela tiden stiger med i snitt 2% per år. Detta undviker du med att ha ett kreditutrymme eftersom det inte är några pengar som ligger stilla på din bank och sakta tynar bort av inflationen. Se också till att du inte har några årliga avgifter eller valutapåslag, så kan du använda ditt matkort när du är på resan också och få bonus även på dessa inköp!

Att tänka på när du tecknar upp dig på matkort

De parametrar som vi särskilt tycker att du ska titta på när du tecknar ett matkort är att det inte har någon årlig kortavgift, att du får en så hög bonus som möjligt eller så mågna procent som möjligt tillbaka i form av pengar samt att du har så låg ränta som möjligt om du skulle behöva nyttja kreditkortet som en buffert någon gång om något oväntat inträffar. Så länge som du sköter dina betalningar, vilket du borde ha prioritet att göra, så slipper du oroa dig för räntorna och annat som kan tillkomma. Vi rekommenderar alltid att man har hand som in ekonomi och har koll på vilka inköp man gör, så man kan betala fakturan i slutet av betalperioden för att slippa räntepåslaget, men om det kör ihop sig en månad är det bra att veta att räntan är låg ifall en avbetalning behöver ske.

Punktlista som vi anser vara viktigast för just matkort

Ingen årlig kortavgift
Låg ränta vid avbetalning
Så hög bonus och cashback i procent som möjligt för att få så mycket tillbaka som du kan

Vänta inte längre utan skaffa ett matkort du också, som du kan använda för alla dina inköp oavsett vad det avser, kläder, möbler, mat och allt annat som du sedan kan använda för att köpa mer mat för. Varför inte ta den årliga återbetalningen du får för att köpa lite extra lyxig mat, laga något du inte brukar göra som känns för dyrt i vanliga fall och unna dig livskvalitet utöver det vanliga, något som bara är möjligt med ett matkort.

Det matkort som vi rekommenderar baserat på informationen ovan är Re:member Flex Kreditkort, då får du olika rabatter beroende på var du handlar, vissa butiker erbjuder upp till 25% rabatt, så du har möjlighet att få väldigt bra rabatter på många ställen med ett matkort från Remember Flex, samtidigt som du samlar bonuspoäng och kan använda denna bonus för att göra nya inköp. Detta är ett av de bästa förmånsprogrammen som finns på marknaden idag som du erbjuds med detta matkort!

Vänta inte längre utan teckna upp dig på ett matkort redan idag och börja samla bonus samtidigt som du får rabatter och kan känna tryggheten av att ha ett kreditutrymme om någon oväntad utgift dyker upp runt hörnet. Se också till att sköta dina betalningar så har du en väldigt kraftfull kamrat i din ficka som underlättar vardagslivet mellan alla måsten som vardagen kräver!