Resekort

Ett kreditkort på resa för den resande!

Det finns många olika kreditkort på marknaden idag och det gör att det inte alltid är självklart vilket resekort man ska välja. Ska du fokusera på cashback i form av pengar, eller vill du snarare samla bonus för att få rabatt på kommande inköp? Inte helt självklart, men det finns ett antal kreditkort som är bäst anpassade som resekort som ger dig reseförsäkring, alltså ett kort för dig som vill ha ett kreditkort på resa.

Resekort med bonus

Bank Norwegian kreditkort

 • Kredit på upp till 100.000 kronor.
 • 0 kr årsavgift.
 • Räntefria köp i 45 dagar - även på resan.
 • 19,99% kreditränta.

Marginalen Traveller resekort

Marginalen Traveller kreditkort

 • Kredit på upp till 150.000 kronor.
 • 0 kr årsavgift.
 • Räntefria köp i 50 dagar.
 • Bra resekort.

Kort med reseförsäkring

Re:member Flex kreditkort

 • Kredit på upp till 100.000 kronor.
 • 0 kr årsavgift.
 • Räntefria köp i 56 dagar.
 • 9,74 - 24,74% kreditränta.

Revolut

Revolut

 • Inbyggd budgethantering
 • Upp till 2000 SEK i kostandsfria kontantuttag utomlands
 • Försäkringar direkt i din mobiltelefon
 • Revolut-kortet passar perfekt som resekort

Varför ett kreditkort på resa?

Det finns ingen anledning att inte ha ett resekort idag om du reser mycket, eftersom ett kreditkort på resa ger dig så otroligt många fördelar, jämfört med om du bara betalar resan direkt med ditt vanliga bankkort eller om du tar köpet på en vanlig faktura eller hur du nu väljer att betala. Alla köp av resor, inköp generellt och allt du handlar kan likaväl handlas med ett resekort för att du ska få tillbaka så mycket som möjligt av de pengar du jobbat så hårt för att tjäna ihop för att unna dig den där födelsedagsresan till dig själv, kanske bjuda familjen, partnern eller din bästa vän? Eller så kanske du slitit hela året för att kunna unna dig en härlig resa till solen för att slappna av på egen hand med en bra bok och lite goda drinkar, med eller utan alkohol, få maten serverad samma tid varje dag och inte behöva tänka på något annat än 100% återhämtning. Då är ett resekort absolut för dig, du får bonus på köpen och sparar på så sätt snabbare ihop till nästa resa, det finns inga anledningar att inte teckna ett resekort redan idag!

resekort

Resekorten är till för att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt resande, underlätta för dig och ge dig förmåner som du har glädje av i ditt resande. De vanligaste förmånerna som vi anser vara av värde är att du ska få en förmånlig reseförsäkring där du får ersättning för oväntade händelser på din resa, till exempel om du måste boka om flyget på grund av försening eller om du behöver ta in på hotell eller dylikt. En enorm fördel är också om hela familjen omfattas samt några ytterligare medresenärer. Många resekort är dessutom avgiftsfria vilket är en stor fördel enligt oss, samt att man inte får något påslag för valutaavgifter när man betalar med resekortet utomlands. Så har du ett kreditkort på resa, vill du vara säker på att du får ut det mesta av dina förmåner och att det är förmåner som du faktiskt hjälps av. Därtill bör du få en stor kredit och möjlighet att köpa nya resor för din bonus.

Bonus, cashback och andra förmåner

Ett riktigt bra resekort ger dig förmåner och bonus på dina inköp - precis som ett bonuskort. Det kan vara allt från att du får en viss procent för alla köp du gör oavsett vad du handlar. När du handlar julklappar samlar du bonuspoäng eller får en viss procent av det du handlat tillbaka i form av rena pengar, ofta får du en procentsats som betalas ut en gång om året, när du betalar med ditt resekort. Ska barnen ta studenten och inhandla kostym, klänning och dylikt, betala med ditt resekort så kan du använda det för att köpa en härlig resa för dig och partnern när barnen flugit ut och fira att en ny era i era liv börjar. Vissa andra resekort ger er bonuspoäng som kan omvandlas direkt till resor och upplevelser via resekortets bonusprogram, vilket innebär att resekortet har en form av ”shop” online, där olika resor och upplevelser kostar en viss mängd bonuspoäng. Dina bonuspoäng som du samlat på dig under åren när du handlat mat, presenter, nya sommar- eller vinterdäck och mat till husdjuret, kan omvandlas direkt till upplevelser och resor över hela världen. Bonuspoängen blir således som en ”valuta” i resekortets shop och du är fri att välja vad du vill med dina poäng. Om man vill ha pengar tillbaka eller om man vill få bonuspoäng som kan användas att köpa nya resor för är en smaksak, så se till att du vet vad just ditt resekort erbjuder för att få så stor nytta av kortet som möjligt.

Reseförsäkring med resekort

Hemförsäkringen kan täcka vissa typer av utgifter ibland, beroende på vad du har för typ av hemförsäkring, men långt ifrån alla incidenter som kan inträffa när du är ute på resa kan ersättas av hemförsäkring till samma utsträckning som ett kreditkort på resa kan göra. Vanliga typer av reseförsäkringar som erbjuds är att, så länge som du betalar hela eller viss procentandel av resan med ditt resekort, du får försäkring som täcker hela familjen och upp till ett antal medresenärer. Därmed är även vännerna försäkrade genom din förmånliga reseförsäkring via ditt resekort, om inte det är en anledning så god som någon att teckna ett resekort så vet vi inte riktigt vad det skulle vara.

Som om inte detta vore nog, ersätter många resekort sina kunder med en viss summa för varje person eller en viss summa per resekort, så är olyckan framme, kan man vara säker på att man får någon form av ersättning via sin reseförsäkring med hjälp av sitt kreditkort på resa, hur stor den är varierar från resekort till resekort.

Oljepriset påverkar flygbolagen i stor utsträckning och när priserna går upp kan priset på biljetterna bli dyrare och framförallt blir det större utgifter för flygbolagen, detta kan i slutändan påverka dig som kund till flygbolagen på så sätt att flygbolaget går i konkurs. Vad gör du då? Du har precis avslutat en härlig resa betald med ditt resekort och ska flyga hem men du får då höra att flygbolaget har försatts i konkurs och du med familj är strandad utomlands. Det är ingen upplevelse man önskar någon. Beroende på vilket land man befinner sig i kan det dessutom bli väldigt krångligt och svårt att få tag på någon som kan hjälpa dig och det kan även bli kostsamt. Men som tur kommer du på att du betalade resan med ditt resekort och därmed är skyddad av resekortets reseförsäkring. Därmed kan du få ersättning för att flygbolaget har gått i konkurs, som sagt varierar summan från resekort till resekort. Men att veta att detta är en möjlighet som finns, för att du valt ett bra resekort är en trygghet som är oslagbar för den medvetne resenären!

Vad du ska titta på vid införskaffande av ett resekort

Som sagt är det en djungel av kreditkort som finns på marknaden idag, vi är väl medvetna om detta faktum och det är också därför vi erbjuder dig denna tjänst. Vi tycker således du ska titta på följande parametrar när du väljer ett resekort så att du har något att utgå från och jämföra kreditkortet med:

 1. Resekortet ska erbjuda en bra reseförsäkring
 2. Den ska omfatta hela familjen och även någon medresenär, du ska kunna få ersättning för många olika typer av oförutsedda händelser och det ska inte vara några krångligheter. Se till att ditt kreditkort på resa sopar banan med din hemförsäkring och skydda dig mot oväntade händelser på resan, för att få ut så mycket som möjligt av den!

 3. Räntor med resekort
 4. De flesta resekort erbjuder räntefrikredit på 40-60 dagar ungefär, detta är en parameter som är viktigt att titta på också. Framförallt ska du se till att den totala effektiva räntan är så låg som möjligt om du tror att du kommer behöva betala av dina inköp under en längre tid. Om du har för avsikt att betala av dina inköp så snabbt du kan, då spelar räntan såklart mindre roll även om den fortfarande bör beaktas.

 5. Resekortet ska erbjuda ett bra kreditutrymme
 6. En hög kredit för att ge dig flexibilitet och utrymme att köpa det du verkligen behöver och vill ha. Kreditkort ska vara smidigt och enkelt. Ju högre kreditutrymme desto mer flexibilitet och handlingsutrymme har du. Många rekommenderar att man har en form av buffert ifall något oväntat inträffar, men har du ett resekort behöver du inte det, eftersom ditt kreditkort på resa och dess kreditutrymme fungerar som en buffert!

 7. Resekortet ska ge dig möjlighet att köpa nya och fler resor med bonusen du tjänar på dina inköp av resor
 8. Ett gediget och välfyllt bonusprogram eller en kraftig procentsats som genererar nya resor och upplevelser över hela världen. Ju fler upplevelser och resor som bonuspoängen kan omvandlas till eller ju högre procentsats du får i cashback på dina inköp, desto bättre!

 9. Helst ska resekortet vara kostnadsfritt
 10. Årsavgifter och andra tråkiga avgifter för resekortet är inget kul att betala utan du vill hellre lägga pengarna på kommande resor än trötta årsavgifter. Se därför till att teckna ett resekort som inte kräver en årsavgift så du får mer pengar över till det roliga, det vill säga resor på egen hand, med vänner, din partner eller familj!

Utifrån detta rekommenderar vi särskilt Marginalen Traveller kreditkort, som är det resekort på resa som vi verkligen tycker är konkurrenskraftigt med ett välutbyggt bonusprogram och en gedigen reseförsäkring.