Bensinkort

För dig som måste köra bil: tanka med ett kreditkort!

Det råder en ökad miljömedvetenhet i samhället, vilket vi välkomnar men vi kan heller inte bara sluta köra bil för att de i storstäderna kan åka kollektivt. Vad ska alla andra göra som är beroende av att köra bil när bensinpriset ökar hela tiden, dels på grund av skatter men också på grund av att oljepriset ökar när det politiska läget förändras globalt. Det är en ekvation som pekar på att de med bil får betala mer, det är inte så mycket man kan göra åt detta – kan man tro. Men misströsta icke, det finns åtgärder du kan vidta för att få ner priset och kunna köra bil som du har gjort innan, åtminstone till ett lägre pris än vad du behöver betala. Vi alla gillar en bra deal, vi letar på alla reor som finns för att kunna köpa det vi längtat efter länge men till ett bättre pris än vad det egentligen kostar. Med ett bensinkort är det som att du konstant har en liten rea som pågår just i din egen ficka. Låt oss berätta hur!

okq8 bensinkort

OKQ8 Visa kreditkort

 • Kredit på upp till 100.000 kronor.
 • 0 kr årsavgift.
 • Räntefria köp i 30 dagar med bonus på bensin.
 • 15,57 - 16,91% kreditränta.

Circle K Mastercard

Circle K Mastercard

 • Gratis årsavgift.
 • Ger bonus på alla köp*.
 • Upp till 100 000 SEK i kreditgräns.
 • Attraktiva försäkringar och avbeställningsskydd.

Förmåner med bensinkort

Det finns många olika bensinkort på marknaden för dig som tankar med kreditkort. De olika tankstationerna erbjuder ofta varsitt eget bensinkort för dig som kund och som brukar tanka hos just dem. När du har ett bensinkort så får du förmåner som hjälper dig som konsument och tankande kund. Du vill såklart ha fördelar med ett bensinkort, varför ska du annars ha det? Det är en brinnande fråga. Alla bensinkort har sina egna förmåner och sina egna typer av bonusprogram och sätt på vilket de erbjuder dig som kund förmåner för dina inköp som du gör med ditt bensinkort.

En vanlig förmån är att du får en viss rabatt per liter tankad bensin, du betalar således ett lägre pris än vad alla andra gör som tankar på samma station och inte har ett bensinkort. Vanligtvis rör det sig om 5–30 öre per liter. Många bäckar små som man brukar säga och om du behöver använda bilen mycket i vardagen, drar det ändå snabbt iväg, det är pengar som du kan använda på andra roligare saker än just drivmedel, för om vi ska vara ärliga hade man ju helst sett att bensinen var gratis, inte sant? Men såklart kostar den, precis som allt annat i samhället pengar, och därför är det viktigt att man har ett bensinkort som man kan nyttja för att få ner priset lite på bensinen.

bensinkort

Utöver detta erbjuder många bensinkort även någon annan form av rabatt eller bonus på inköp som du gör med kortet. Du kan exempelvis få rabatt på kostnaden när du hyr släp, tvättar bilen eller om du köper en korv och kaffe inne på stationen, samtidigt som du får en bonuspoäng eller så får du bara bonuspoäng, det varierar från bensinkort till bensinkort just vad de erbjuder för förmåner. Vissa bensinkort erbjuder dig som kund när du tankar med kreditkortet dubbla bonuspoäng om du handlar över en viss summa varje år just hos den station hos vilken du har ditt bensinkort, denna bonus kan du sedan använda för att tanka din bil, vilket totalt sett bidrar till att dra ner bensinpriset ytterligare om du slår ut bensinpriset per liter inklusive den bensinen du får av all bonus du har samlat på dig.

Speciella förmåner

En del bensinkort erbjuder andra speciella förmåner som kan vara av intresse, läs på och se till att de erbjuder förmåner som är attraktiva för just dig så att du får ut så mycket som du bara kan av ditt bensinkort. Vårt favoritbensinkort OKQ8 VISA Kreditkort tillika Circle K Mastercard erbjuder till exempel en väldigt förmånlig sparränta på 0.75% på det belopp som du har till godo och alla dina insättningar omfattas självklart av den statliga inkomstgarantin så du behöver aldrig vara orolig för någonting! Detta är en väldig fördel eftersom många banker idag inte erbjuder någon ränta över huvud taget, det har till och med varit prat om att införa en minusränta på sparkonton, detta gör bensinkortet från OKQ8 extra förmånligt! Dessutom erbjuder de en gedigen reseförsäkring som hjälper dig, din partner och era barn under 23 år fyllda, över hela världen för resor på upp till 60 dagar, så länge som du betalar minst 75% av resans belopp med ditt bensinkort. Försäkringen gäller bara privatpersoner och bensinkortet ska såklart vara giltigt när du köper resan samt under tiden resan pågår. Skulle du tappa bort bensinkortet och beställer ett nytt omfattas du fortfarande av reseförsäkringen!

Bonuspoäng på alla inköp med bensinkort

Det är viktigt att bensinkortet som du väljer även ger dig bonus på alla andra inköp som du gör med bensinkortet. Det är såklart bra att få billigare bensin, men om du ändå har ett bensinkort som du använder för att betala bensinen med, kan du likaväl använda det för alla dina inköp och på så sätt på mer bonus och mer tillbaka i form av rabatter, bonusar och erbjudanden så att du kan få ännu mer billig bensin därefter. Har du till exempel en husbil och du åker på en Sverigeresa och du gör alla inköp med ditt bensinkort, kommer du få massor av bonuspoäng och billigare bensin än om du bara gjort alla inköp med ditt vanliga bankkort. Se till att få så mycket som möjligt ut av dina inköp med så stor rabatt och bonus som du bara kan!

okq8 bonuskort

OKQ8 Visa kreditkort

 • Kredit på upp till 100.000 kronor.
 • 0 kr årsavgift.
 • Räntefria köp i 30 dagar med bonus på bensin.
 • 15,57 - 16,91% kreditränta.

Att tänka på när du skaffar ett bensinkort

Det finns många saker att tänka på när du skaffar ett bensinkort, för det första vilken tankstation gillar du och var finns dessa stationer? Bor du in en stad där det finns ett sämre eller större utbud av olika aktörer bidrar detta såklart till dina valmöjligheter av bensinkort. Har du en hobby som kräver bensin, rekommenderar vi starkt att du har ett bensinkort. Det kan vara allt från att åka motorcykel, ska du exempelvis åka på en resa på motorcykel genom Europa, bila genom Europa med husbilen eller kanske gillar du att åka motorbåt? Då är bensinkortet för dig! Ser du dessutom till att sköta alla betalningar i tid och tar hand om din ekonomi så finns det inga risker, bara fördelar, med ett bra kreditkort!

Vi tycker att dessa kriterier är bra att ha som utgångspunkt för val av bensinkort:

 1. Låg eller ingen årsavgift
 2. Du skaffar ett bensinkort för att få ner priset på den bensin som du måste betala för, då vill du inte behöva betala massor pengar för ditt bensinkort heller, därför är det viktigt att du ser till att bensinkortet inte har några årliga kortavgifter för att minimera kostnaden så mycket som möjligt och spara så mycket pengar som du bara kan, vilket var syftet med själva bensinkortet från början.

 3. Bra rabatter och bonusar
 4. Se noga över vilka rabatter du tycker är attraktiva och vilken typ av bonusprogram du är ute efter. Vill du få pengar tillbaka eller vill du hellre få bonuspoäng som du sedan kan nyttja för att tanka din bil, båt eller husbil med? Vi rekommenderar att du läser lite om bonuskort om du är intresserad av detta.

 5. Jämför gärna kreditkorten här på vår sida!
 6. Många av bensinkorten ger även bonus på köp utanför tankstationen, se till att du får bonus även utanför, så du samlar bonuspoäng på alla dina inköp med ditt bensinkort!

 7. Låg ränta och hög kredit
 8. En låg ränta kombinerat med en hög kredit är den självklara och mest oslagbara kombinationen du kan ha med ett bensinkort. Det är också viktigt att du ser till att ta hand om din ekonomi och därmed undviker att inte betala av dina inköp med bensinkortet för att undvika att behöva betala ränta på dina inköp. Skulle du mot förmodan ändå behöva göra det vid något tillfälle, är det bra att du ser till att räntan är så låg som möjligt.

Om du bara ser till att ta hand om din ekonomi och sköta dina betalningar i tid finns det inga som helst risker med ett bensinkort utan endast fördelar. Det är viktigt att vara ansvarsfull när du nyttjar ditt bensinkort.

Med det sagt rekommenderar vi att du tecknar OKQ8 Visa Kreditkort om du är ute efter ett bensinkort som du kan använda för att köpa bensin till din bil, husbil, veteranare eller kanske din motorcykel! Oavsett vilket syfte du har med ditt bensinkort, kan du känna dig trygg och säker med ett bensinkort från OKQ8 Visa! Att du dessutom får en reseförsäkring, otroligt förmånlig sparränta och dessutom bonus på alla köp du gör med ditt bensinkort oavsett om det gäller mat till familjen, kläder till barnen eller dig själv eller kanske en ny cykel inför våren, så kan du vara säker på att du får bonus och att du kan använda detta för att få billigare och mer bensin i gengäld när du tankar med kreditkortet! Tveka inte utan teckna ett OKQ8 Visa Kreditkort idag för att samla bonus och få rabatt på bensinen som du behöver för att klara av vardagen! Teckna ditt bensinkort här!