Betala räkningar med kreditkort

Skjuta upp betalningen eller delbetala?

Har du tänkt på att du kan betala dina räkningar med ditt kreditkort? Det är inte alltid alla tänker på det, vilket innebär att man går miste om extra bonuspoäng, rabatter och erbjudanden som du kan få genom att betala så många räkningar och kostnader du kan med ditt kreditkort. Den största fördelen är att du skjuter upp din betalning till nästa kreditkortsfaktura, vilket kan vara en stor fördel framförallt om du gillar att ha allt samlat, då kan du ha koll på hur mycket du ska betala i räkningar varje månad via ditt kreditkort. Om det medför en kostnad eller inte att skjuta upp betalningen beror på vilket kreditkort du har och hur länge du väljer att skjuta upp betalningen, kostanden beror på vilken ränta du har på kreditkortet.

Du kan också delbetala dina räkningar med ditt kreditkort genom att du tar kostnaden på kreditkortet och sedan betalar du det du kan betala den månad du får fakturan, på detta sätt kan du välja hur mycket du vill betala varje månad trots att företaget som ska få betalt får det direkt via kreditkortsföretaget. På så sätt skapar du en flexibilitet i din ekonomi, men var försiktig så du inte skjuter upp mer än du klarar av med tanke på din ekonomi i övrigt.

Vilka räkningar kan man betala med kreditkort?

Detta varierar helt klart beroende på var du handlar och så, betalar du hyresräkningen med ditt kreditkort ger det dig en stående bonuspoäng varje månad som du får ta del av genom att hela din hyreskostnad betalas med ditt kreditkort. Det blir väldigt många poäng som du får helt gratis varje år, hur bra som helst för poängdepån, det kan bli många resor, prylar och andra evenemang som du får tillbaka bara genom att betala din hyra. Kolla upp med din hyresvärd om de erbjuder detta som betalningsalternativ för att få stora fördelar genom att betala denna räkning med ditt kreditkort!

Kreditkort som betalning för prenumerationer

Har du några prenumerationstjänster som du betalar varje månad, ofta dras de direkt från bankkontot, vilket är helt onödigt eftersom du istället kan betala dessa med ditt kreditkort och även här på gratispoäng via att du gör betalningar som du ändå hade gjort. Har du Netflix till exempel dras det cirka 130 kronor varje månad, surfa in på Netflix och uppdatera betalningsalternativet och välj att betala via ditt kreditkort istället så får du dessutom allt samlat på en faktura och får koll via kreditkortet hur mycket du ska betala varje månad.

Vill du skaffa ett kreditkort man kan betala räkningar med?

Jämför alla kreditkort för att känna dig trygg innan du väljer!!

Enkelt att betala räkningar med kreditkort

Räkningar kort

Kanske har du även Spotify eller kanske en tidning som du prenumererar på? Extra lagringsutrymme till telefonen kan vara bra att ha, har du det kan du även bestämma att du ska betala med ditt kreditkort via till exempel iTunes och Google Play och även där få gratispoäng. En sak att tänka extra på här är att se till att eventuella barn inte har tillgång till detta så de köper massor grejer för tusentals kronor i sina mobilspel som de kan tänkas spela när de lånar din telefon eller surfplatta! Utöver det, se till att uppdatera dina betalningsvillkor så att du kan betala även dessa räkningar med ditt kreditkort! På så sätt får du en tydligare överblick över dina utgifter och kan ha hushållets alla samlade kostnader på en enda faktura samtidigt som ni bygger en stor depå av bonuspoäng som ni kan göra mycket roligt för!

Finns det inga nackdelar?

Betala räkningar kreditkort

Jo, det beror på hur länge du väntar med att betala eftersom kreditkorten tar ut en ränta när du inte betalar fakturan i tid. Väljer du att delbetala dina räkningar med ditt kreditkort kommer du att få en räntekostnad på den del av fakturan som du inte har betalat än. Hur stor kostnaden blir beror helt på vilken räntekostnad du har på ditt kreditkort, så kolla upp detta noga innan du väljer att skjuta upp en betalning med ditt kreditkort. Utöver det kan det också bli en stor kreditskuld om du inte betalar allt i tid, så se till att inte köpa mer än du har råd med när du använder ditt kreditkort, se till att ha koll på utgifterna och betala så mycket du kan utan att du får räntekostnad - lite likt ett räntefritt lån. De flesta kreditkort har trots allt upp till 55-60 dagars räntefri kredit, så det finns ett bra utrymme för att undvika detta och inte behöva betala någon ränta. Dock är det en bra trygghet att ha, även om kostnaden ökar något på grund av räntan så kan det ju vara någon månad det är lite knapert, att då välja att skjuta upp betalningen kan vara en bra idé för att kunna betala resten nästa månad. Dessutom finns det vissa kreditkort som erbjuder någon månad extra utan ränta varje år som man kan välja att nyttja vid dessa tider då det är extra knapert på lönekontot av olika anledningar, typiskt sett vid jul och sommarsemestern.

Vissa kreditkort räknar en betalning som räkning

Vissa kreditkort räknar en betalning av räkning över internet som ett kontantuttag, varför du behöver kolla vad det kostar för just ditt kreditkort. Men kostnader som dras direkt på ditt kort kan du välja att betala direkt för just den tjänsten som du använder, till exempel Netflix. Men andra kostnader så som hyran kan du välja att lägga in som en betalning och det kan då medföra en kostnad. Det fungerar på samma sätt som när du betalar räkningar över internet på vanligt sätt utan kreditkort. Men kostnaden kan vara allt från några tior till 1-2%. Kolla detta närmare med just ditt kreditkortsföretag för att vara säker på vilken kostnad det medför för just dig!

Utöver dessa få punkter finns det många fördelar med att betala dina räkningar med ditt kreditkort, så se till att kolla upp detta och fundera på om det är något för dig. Det kan inte bli enklare att samla bonuspoäng med kreditkort, rabatter och få roliga erbjudanden!

Har du inget kreditkort idag? Då rekommenderar vi att du kikar efter vilket som passar dig bäst och ansöker om det!