Kreditkort med betalningsanmärkningar

Att få ett kreditkort beviljat med betalningsanmärkningar kan till synes verka svårt - och även om det är ovanligt att bli beviljad ett kreditkort med den typen av belastning så ska det sägas att det inte är omöjligt. Dom allra flesta kreditkort kräver i dagsläget att du inte har några aktiva skulder eller betalningsanmärkningar som kan sätta käppar i hjulen för din ansökan och din kreditvärdighet, men det finns sätt tillvägagångssätt att använda sig av för att öka chanserna att få sin ansökan accepterad trots att man har en aktiv betalningsanmärkning efter att tidigare ha varit sen med en faktura eller inte haft en ekonomisk balans nog att återbetala en tidigare skuld - vilket har resulterat i en betalningsanmärkning.

Kreditkort som kan acceptera betalningsanmärkningar

kreditkort utan jobb

Bank Norwegian kreditkort

  • Kredit på upp till 100.000 kronor.
  • 0 kr årsavgift.
  • Räntefria köp i 45 dagar.
  • 19,99% kreditränta.

Så fungerar en betalningsanmärkning

Kreditkort med betalningsanmärkning

En betalningsanmärkning är en notering om din kreditvärdighet, och att den historiskt brustit, och anmärks av och hos Kronofogdemyndigheten. Denna anmärkning skickas sedan vidare till kreditupplysningsföretag såsom Upplysningscentralen (UC), Bisnode och Creditsafe. Din betalningsanmärkningar ligger kvar i 3 år, oavsett om du betalat tillbaka skulden eller inte. En betalningsanmärkning fungerar i regel som en varning eller en flaggning hos kreditupplysningsföretagen som andra företag använder sig av - allt från butiker till banker och förstås även kreditkortsföretag. Anmärkningen fungerar alltså som en varning och visar för företagen att personen som ber om en kredit, säg att betala på faktura, historiskt brustit i sin återbetalningsförmåga. Vårt absolut bästa tips till dig som har en aktiv betalningsanmärkning hos Kronofogdemyndigheten är att inte ge upp, utan att ta en kontakt med företaget i fråga och berätta om din situation. Fler tips finner du nedanför.

Tips för att bli beviljad ett kreditkort trots betalningsanmärkning

Prata med företaget du ansöker om kreditkort hos

Ta kontakt med det företag som du ansöker om kreditkort hos och berätta om din privatekonomiska situation. Finns det kanske en naturlig anledning till din betalningsanmärkning, eller några förändringar som du gjort sedan den uppstod? Företaget har ingen skyldighet att acceptera dig ett kreditkort trots att du berättat om hur din situation ser ut, men sannolikheten att dom kan omvärdera sitt beslut ökar givetvis om du tar en dialog och berättar om varför du har en betalningsanmärkning, hur den uppstod och vad du har gjort för att åtgärda problemet framöver.

Ge det några försök

Precis som med allt annat så finns det en poäng även här att vara lite envis och ge det flera försök. Om du återkommande tar en dialog med företaget som tidigare nekat dig ett kreditkort med anledning av att du har en aktiv betalningsanmärkning så ökar förstås chansen att du kan få en individuell bedömning som inte är gjord av en dator, vilket det i många fall är när du ansöker med en aktiv betalningsanmärkning.

Så kan du undvika betalningsanmärkningar

För att undvika eller mildra betalningsanmärkningar så rekommenderar vi att du börjar att överse din privatekonomi. I listan nedanför hittar du några tips för att undvika betalningsanmärkningar framöver. När du genomfört dessa steg och väntat ut att din betalningsanmärkning tagits bort så kan du snabbt ta dig till vår guide kring hur man skaffar ett kreditkort för att sedan ansöka om det som passar dig bäst.

  1. Sälj av värdefulla saker i ditt hem
  2. Finns det saker, prylar, möbler eller elektronik i ditt hem som har ett högt värde? Då kan det vara klokt att sälja av dessa för att få möjligheten att istället betala skulder eller räkningar. Faktum är att du kan betala räkningar med kreditkort, men i din situation är det mer sannolikt att problemet här ligger i att bygga upp en trovärdighet kring din privatekonomi gentemot inte minst Kronofogdemyndigheten. Se därför över vilka saker du skulle kunna sälja av som ligger och samlar damm, eller som du inte använder längre, för att stärka din privatekonomiska situation.

  3. Sätt upp en månadsbudget och bygg en buffert
  4. För att på sikt stärka din privatekonomiska situation så rekommenderar vi, tillsammans med flera ekonomer, att en månadsbudget sätts upp. En månatlig budgets funktion är att lokalisera vilka in- och utgifter du eller ditt boende har månatligen, för att estimera hur mycket pengar som blir kvar varje månad. Den breda majoriteten av pengarna som blir kvar skall förstås sättas in i ett sparande eller läggas på bankkontot i form av en buffert. Dessa enkla men viktiga åtgärder gör att du framöver kan undvika att få en betalningsanmärkning genom att alltid ha likvida medel på ditt bankkonto att betala oförutsedda skulder med. Läs mer på Passagen där du hittar både jämförelser och guider kring allt vad gäller inte minst privatekonomi.

Vanliga frågor om kreditkort och betalningsanmärkningar

Kan jag få ett kreditkort med en aktiv betalningsanmärkning?

I huvudsak så är det mycket svårt, men inte omöjligt. Majoriteten av samtliga kreditkort som vi på Allakreditkort.com jämför accepterar inte betalningsanmärkningar. Följ gärna tipsen i listan ovanför för att optimera dina chanser att få ett kreditkort beviljat trots aktiv betalningsanmärkning.

Hur länge ligger en betalningsanmärkning kvar?

En betalningsanmärkning ligger kvar i 3 år efter det datum den utfärdades. Du kan läsa mer om betalningsanmärkningar och dess koppling till kreditkort och kreditvärdighet på Kronofogdens webbplats.

Kommer jag att kunna ansöka om kreditkort längre fram?

Självklart, ljusare tider finns! Så fort din betalningsanmärkning har försvunnit, efter tre år, så får du en ny chans att ansöka om ett kreditkort precis som alla andra.