Kan man få kreditkort utan jobb?

Vi har under åren fått många frågor om det går att skaffa ett kreditkort utan att man som privatperson har fast jobb eller jobb överhuvudtaget - och det är vår ambition att i denna guide besvara alla frågor kring just detta ämne och besvara frågan om det går att få ett kreditkort utan jobb under 2020.

Om du är i behov av att skaffa ett kreditkort men är utan jobb eller inkomst så rekommenderar vi att du tar en titt på dom företag som tillhandahåller kort där kraven är något lägre än normalt. Vi listar kreditkort med lägst krav här nedanför.

Kreditkort du kan få utan jobb

kreditkort utan jobb

Bank Norwegian kreditkort

 • Kredit på upp till 100.000 kronor.
 • 0 kr årsavgift.
 • Räntefria köp i 45 dagar.
 • 19,99% kreditränta.

Krav på inkomst vid kreditkort är vanligt

jobb inkomst kort

När du är ute efter att skaffa ett bra kreditkort så gäller regeln att du måste ha en inkomst eller fast jobb allt som oftast, men lyckligtvis finns det aktörer på marknaden som erbjuder dig att skaffa ett kort och kan se lite mellan fingrarna när det kommer den fasta anställningen eller inkomsterna från andra typer av jobb eller intäktskällor. Det handlar i grund och botten om att företaget bakom kortet vill kunna säkerställa att du kan återbetala den kredit som du väntas utnyttja under tiden som du har kreditkortet i din hand. Men det finns unika fall där företaget är beredda att ge dig en chans trots att du inte jobbar heltid eller deltid. Det kan exempelvis handla om att du har inkomst genom studier, pension eller genom någon typ av näringsverksamhet eller inkomst från kapital.

Tips för att få ett kort beviljat när du inte jobbar

Vi på Allakreditkort.com har som tidigare nämnt flera gånger fått frågor om hur man får ett kort utan att ha fast jobb - varpå vi varit med och hjälpt samt hanterat flertalet ansökningar om kreditkort, och faktiskt flera gånger lyckats få konsumenten ett beviljat kreditkort efter en dialog med företaget som tillhandahåller kreditkortet. I denna lista och hos oss guidar vi dig igenom dom bästa tipsen för att hitta det bästa kreditkortet beviljat trots att att du inte har fast jobb eller inkomst.

 1. Ta kontakt med företaget
 2. Det du absolut ska börja med att göra om du vill få ett kort utan att du har ett fast jobb är att du helt enkelt ska ta kontakt med företaget erbjuder kortet som du är intresserad av. Så, efter att du jämfört alla kreditkort som finns, så ska du alltså skicka iväg ett e-postmeddelande eller ringa upp den leverantör av kort som du valt och vill ha ett kort hos. Berätta om din livssituation, och följ gärna upp dialogen med nedanstående tips.

 3. Visa på inkomstkällor
 4. Berätta för företaget vilka typer av inkomstkällor du har. Det kan handla om att du studerar och får CSN-bidrag eller att du är pensionär och får pension varje månad. Visa för företaget vilket typ av inkomstflöde du har, och om det är återkommande varje månad eller inte. Om företaget godkänner att du kan visa upp olika typer av säkerheter eller likvida medel så kan även detta hjälpa dig att få ett kreditkort utan fast jobb.

 5. Skicka över lönespecifikationer eller inkomst från annat håll
 6. Ibland räcker det inte med att enbart säga att du har inkomster för att du ska bli beviljad när du ansöker om ett kreditkort - det kan ofta hjälpa om du kan visa på konkreta bevis som faktiskt kan hjälp att bestyrka dina påståenden om att du har inkomstkällor utöver inkomst, lön eller ersättning från jobb.

 7. Kom överens om en deal för kreditkortet
 8. Om företaget är okej med att du inte har ett fast jobb, tillsvidareanställning eller timlön från annat håll så är det viktigt att ni är på samma sida när du väl får tag på ditt kreditkort. Det är självklart så att det kan vara bokat och klart om företaget godkänner din ansökan redan från start - men i vissa fall kan det vara till din och företagets fördel att ni kommer överens om en gemensam deal för villkoren kring kreditkortet. Sätt en kreditgräns eller maximalt antal dagar du kan utnyttja krediten, för att peka på två konkreta exempel. Det är till din fördel som konsument om det är du som föreslår att ni ska hitta en lösning som passar båda parter - det visar på välvillighet från din sida och kan få företaget att resonera annorlunda kring din unika situation.

Frågeformulär när du söker kort utan jobb

 1. Jag kan se till att hålla mig till en lägre kredit än normalt. Är ni okej med det?
 2. Skulle ni vilja att jag visar upp vilka inkomster jag har i dagsläget, för att kunna göra en bättre bedömning?
 3. Kan vi hitta en lösning där jag får ett kort och kan utnyttja en mindre kredit, men där jag garanterar att betala tillbaks snabbare än ni normalt kräver?

Att skaffa ett kreditkort utan jobb är som sagt inte alltid någon enkel match, men det finns lyckligtvis ett par aktörer på marknaden som kan tänka sig att göra en annorlunda bedömning i flera fall. Vi rekommenderar att du tar en titt på kreditkort från Bank Norwegian som ganska ofta benämns som ett kreditkort med ganska låga krav.