Kreditkort för studenter

Är du en student som pluggar hel- eller deltid och är intresserad av att skaffa ett kreditkort som accepterar dig som student? Då har du kommit till helt rätt guide. Vi har sammanställt alla kreditkort i Sverige som accepterar dig som student - eller potentiellt accepterar dig som studerande på universitet, högskola eller gymnasium. Det finns flera aktörer med kort, debetkort eller kreditkort som har möjligheten att acceptera inkomster i stil med CSN-bidrag eller övriga mindre inkomster om du exempelvis jobbar lite vid sidan av studierna - vilket är extremt tacksamt för dig som är student och behöver det där extra lilla utrymmet varje månad för att antingen skjuta upp en större utgift (hyra eller inköp av studiematerial möjligen), eller bara för att kunna spendera lite friare och kunna betala vid ett senare tillfälle. Alldeles oavsett vilken anledning du som student har för att skaffa ett kreditkort så rekommenderar vi starkt att du kollar in något av dessa kort.

Kreditkort du kan få som student

kredikort csn lån

Re:member Flex kreditkort

  • Kredit på upp till 100.000 kronor.
  • 0 kr årsavgift.
  • Räntefria köp i 56 dagar.
  • 9,74 - 24,74% kreditränta.
kreditkort student

Bank Norwegian kreditkort

  • Kredit på upp till 100.000 kronor.
  • 0 kr årsavgift.
  • Räntefria köp i 45 dagar.
  • 19,99% kreditränta.

Kort som fungerar för studenter

Det du som student behöver leta efter när det kommer att hitta ett kort som passar dig är primärt vilka krav som kreditkortet har på din inkomst tillika ditt eventuella CSN-bidrag. Vår rekommendation är att du börjar med att skicka in en ansökan om att skaffa ett kort från Re:member Flex för att sedan gå nedåt i listan ovan om dom väljer att inte godkänna din ansökan. Detta kort är nämligen ett kreditkort som flitigt använts av studenter runt om i landet under flera år - vilket många har haft användning av.

Flera anledningar för studenter att skaffa kreditkort

När du studerar på skola och samtidigt vill skaffa ett kreditkort som godkänner dig som student så finns det ofta flera olika anledningar till varför du kan tänkas behöva göra det. Det kan exempelvis handla om att förflytta en utgift från en månad till en annan. Det skulle då kunna handla om att det blir tajt någon månad att ha råd att finansiera hyran för din bostad, och att du skulle ha användning av att flytta den månadshyran 30, 40 eller upp till 60 dagar fram i tiden. Då kan ett kreditkort komma riktigt väl till hands - detta tack vare den återbetalningstid som dom olika korten för studenter erbjuder, som inte sällan uppgår till hela 60 dagar med vissa kort i listan.

studenter kreditkort

Samtidigt kan det självklart handla om betydligt mindre dramatiska saker såsom att det helt enkelt är smidigt att kunna konsumera böcker eller ta en sväng på stan för att ta den där efterlängtade fikan med vännen - och att inte behöva tänka på saldot. Någonting som kan vara bra att tänka på när man är student och är ute efter ett kreditkort är att kreditgränsen som i många fall uppgår till någonstans mellan 100.000 - 150.000 kronor i regel inte blir så hög som för vanliga konsumenter med fast inkomst i form av arbete. Du kommer sannolikt att hamna på en kreditgräns kring 10.000 - 30.000 kronor istället, med hänsyn tagen till din inkomst som sannolikt inte är lika hög som andras. Detta handlar helt enkelt om att företaget som tillhandahåller kreditkortet ska vara säker på att du inte spenderar mer än du har råd att återbetala.

Om du hamnar i en situation som student där du har spenderat något mer än du har råd att betala tillbaka kommande månad så erbjuder många företag tacksamt nog ett upplägg med avbetalning som du i flera fall kan följa direkt i deras mobilapplikation för att enkelt få en överblick över hur mycket eller lite du erbjuds betala varje månad. Om du har frågor kring din avbetalning rekommenderar vi att du tar kontakt med den aktör som givit dig ditt nya kreditkort.

Jämför kort som accepterar studenter

Det centrala - oavsett vilket kort du väljer - är att du jämför alla kreditkort och säkerställer att det kort som du skaffar är ett kort som fyller sitt syfte. När du är student kan det exempelvis vara en bra idé att försöka hitta ett kreditkort med cashback och bonus - eller ett kort du kan handla mat med, det vill säga ett så kallat matkort. Ta tiden mellan studierna för att söka i vår lista för att hitta ett kort med bra ränta och som accepterar studenter så garanterar vi att du kommer tacka oss för tipset och dig själv för den spenderade tiden framöver - det är en garanti från oss på Allakreditkort.com!