Lunar kortet - recension

Vad är Lunar för något? Komplett recension av Lunar-kortet

I vår recension av Lunar får du veta vad Lunar är för ett nytt och spännande företag som hjälper dig och din ekonomi! Du måste vara över 18 för att kunna använda Lunar och vara svensk medborgare/bo i Sverige och ha ett Bank-ID!

Lunar

Lunar

 • Specialdesignat kort
 • 0 kronor i årsavgift
 • Smart mobilapplikation
 • Gratis bankappliation och kort

Lunar är en ny fintechbolag som funnits sen 2015 och fick banklicens 2019! Lunar är alltså en bank-app som är helt och hållet digital och finns således uteslutande endast i din mobiltelefon och inga kontor. Detta betyder att de inte är lika trögrörliga som storbankerna och ser på bankväsendet med nya ögon utan gamla föråldrade ”sanningar” som sitter i väggarna på de gamla storbankerna. Lunar har en vision och ambition om att radikalt förändra sättet på vilket vi uppfattar, pratar om och hanterar pengar.

Appen är utformad för att göra det både enkelt och kul att hantera din ekonomi. Du kanske är en sådan som tycker att ekonomi och kul är två ord som inte går ihop? Du kanske inte gillar att budgetera heller? Då ska du lyssna noga nu, med Lunar blir det roligt eftersom det är så enkelt. Det som känns och upplevs svårt blir ofta tråkigt men med Lunar slipper du känna så och kommer därför få bättre koll på din ekonomi vilket gör det ännu roligare och ger ringar på vattnet i livet. Har du koll på din ekonomi blir också din tillvaro behagligare och mindre stressfylld.

Skaffa Lunar-kortet

Sugen på ett kort från Lunar / Lunar ? Ansökan tar 1 minut!

Funktioner i Lunar-appen

Med Lunar-appen kan du enkelt direkt chatta med Lunars support som hjälper dig med alla dina frågor som du kan tänkas ha! Du kan ansluta externa konton till appen och spara digitala kvitton så du alltid har tillgång till dessa och ha koll på vad du har köpt och skulle du behöva lämna åter en vara eller reklamera har du alltid en kopia av kvittot med dig i mobilen!

Du kan se alla dina transaktioner som du gör direkt i realtid i appen för att få bra koll på ekonomin. I Lunar-appen kan du även enkelt föra över pengar mellan konton i appen också vilket inte är en funktionalitet som vanliga kreditkort alltid har.

Budgetera enkelt med Lunar

Lunar kort

I Lunar-appen kan du således göra en egen budget som du har att förhålla dig till vilket underlättar för dig när du har hand om din ekonomi. Du behöver inte själv kategorisera alla utgifter och inköp utan det gör appen själv, automatiskt, så du behöver inte bry dig om det heller. Med Lunar får du därför en bra och tydlig överblick över din ekonomi och budget vilket hjälper dig att hålla koll på ekonomin i vardagen. Du får också meddelanden i appen när du spenderar pengar, så du alltid har koll på hur du ligger till just denna månaden. Sätter du upp ett mål för hur mycket du max får spendera hjälper meddelandena dig att hålla koll på detta.

Enkelt att spara med Lunar

Tycker du det är svårt att spara pengar också? Det kanske känns lite hopplöst ibland att spara för det går så sakta? Vi vet hur du känner, men det gäller att bara komma igång, och det kan Lunar hjälpa dig med! Med Lunar kan du enkelt lägga undan pengar till vad du nu vill spara till!

Lunar

Lunar

 • Specialdesignat kort
 • 0 kronor i årsavgift
 • Smart mobilapplikation
 • Gratis bankappliation och kort

Fysiskt Lunar-kort The Black Card

Med Lunars fysiska Black Card får du ett svart specialdesignat kort som du kan du handla i flera olika valutor med, så som EUR, SEK, NOK och GPB, vilket innebär att du kan befinna dig i länder som brukar dessa fyra valutor och betala på plats med ditt black card. Dessutom får du USD till samma pris som de valutor som finns på kortet. Du kan enkelt själv i Lunar-appen ändra vilken valuta du vill betala i genom att växla valuta i transaktionslistan i appen och sedan använda ditt Black Card i den valutan.

Lunar recension

Lunar tar inte ut några avgifter för att sätta in pengar på ditt black card, de enda avgifterna du betalar är de för den bank vars kort du valt att använda för betalning. Du för alltså över pengar till ditt kort och de pengar som du har på kortet är de som du kan förbruka, för att kunna handla mer behöver du alltså föra över mer pengar på ditt kort. Det finns en gräns för hur mycket du kan föra över per dag, månad och år, samt hur mycket du kan ta ut per dag, månad och år etc. Detta gör att du själv kan se till att du inte kan handla för mer än vad du har fört över. Är du till exempel på resa i Italien och du vill ha en semesterkassa på säg 1000 euro, då kan du välja att föra endast 1000 euro till kortet och mer kan du då inte handla för. Då kan du också välja att betala i euro och växla över till euro som valuta i transaktionslistan. På detta sätt får du en digital och smidig semesterkassa med dig i ditt black card och slipper hålla på att strula med kontanter, sedlar och mynt på semestern, vilket gör att Lunar-kortet underlättar även på semestern – join the Lunar get the Black Card!

Vad kostar Lunar?

Lunar kostar faktiskt ingenting, du betalar ingen månadsavgift eller årsavgift för ditt Lunar-kort eller för att du använder appen. Det är heller ingen växlingsavgift i appen eller när du tar ut pengar eller betalar med kortet i Euroområdet, USA, Storbritannien, Sverige och Norge. Ett nytt kort kostar dock 13 euro om du skulle bli bestulen och måste spärra kortet och därför behöver ett nytt.

Ibland kan betalningsmottagare ta ut en avgift när du betalar med kort, det är dock inget som Lunar kan göra något åt då det är andra aktörer som tar ut dessa avgifter och inget som Lunar tar betalt för, men du kan minimera dessa risker genom att betala i lokal valuta. Med Lunar-kortet kan du betala över hela världen om dina pengar placerade i valutan euro.

Lunar

Lunar

 • Specialdesignat kort
 • 0 kronor i årsavgift
 • Smart mobilapplikation
 • Gratis bankappliation och kort

Lunar är helt enkelt en väldigt bra tjänst som du kan använda för att budgetera och få kontroll på ekonomin, spara till dina resmål eller kanske till en renovering eller bara en pryl som du suktat efter i månader! Med Lunar förenklar du din ekonomi och tar tag i de frågorna som du har puttat undan länge nog, dags att ta kontroll över ekonomin och hoppa på Lunar!