Omdöme av Kortio

Kreditkortsmarknaden är en enda stor djungel och det är svårt att veta vilket kreditkort man ska ansöka om. Ska man kanske ansöka om flera? Vilket behov har du egentligen och varför ska man ens ha ett kreditkort över huvud taget? Det finns mycket att tänka på när man ska ansöka om kreditkort. Därför finns Kortio, där kan du enkelt jämföra olika kreditkort, jämföra vilken ränta de erbjuder så du får den bästa räntan beroende på hur du tänker använda kortet. Om du betalar fakturan direkt varje månad inom gränsen för den räntefria perioden kan du kanske tänka dig acceptera en högre ränta och andra förmåner, jämfört med om du kanske behöver utnyttja krediten utöver den räntefria perioden och få räntepåslag. Därför behöver du tänka till, vad ska du har kreditkortet till?

Kortio guide

Komplett Bank Mastercard

  1. Du får flera frågor för att undersöka ditt behov.
  2. Rätt typ av kort presenteras för dig.
  3. Du kan i lugn och ro se över alternativen och skaffa det kort du gillar.

Vad är syftet med Kortio?

Det finns kreditkort som lämpar sig bäst för resor, bensin och vissa andra lämpar sig bättre för inköp av mat. Vissa ger cashback i form av rena pengar på alla inköp du gör oavsett. Andra kreditkort ger dig bonuspoäng som du kan byta in mot olika saker, medan andra kreditkort ger dig bonuspoäng på resor över hela världen. Vad är ditt behov är alltså huvudfrågan som Kortio vill hjälpa dig att fundera på när du jämför omdömen om kreditkort hos Kortio.

Varför Kortio?

Kortio omdöme

Kreditkort kan ibland få ett dåligt rykte, att man ej ska handla på kredit proklameras av många. Vilket förvisso är korrekt, men det beror på hur du nyttjar det. Många kreditkort ger som sagt bonuspoäng som kan omvandlas till förmånliga erbjudanden, pengar och rabatter. Varför inte ta del av dessa när det ändå är inköp du kommer göra oavsett? Du får tillbaka pengar på köp du gör när du handlar mat, resor, blöjor, barnmat, toalettpapper, böcker, kläder och bensin. Ser du bara till att betala fakturan i tid behöver du heller aldrig betala någon ränta. Många kreditkort har upp till 55 dagars räntefri kredit, vilket innebär att du inte behöver betala ränta förrän du överskridit de 55 dagarna, beroende på när fakturan skickas ut. Det är alltså detta som avgör hur lång räntefri kredit du har på varje köp.

Kortio har omdömen av kreditkort

För att du ska kunna jämföra vilket kreditkort som är bäst för dig har Kortio en bra guide där du får ett antal frågor som du kan ta ställning till vilket hjälper dig att hitta kreditkortet just för dig. Utöver det kan du läsa omdömen och betyg för varje kreditkort som finns på Kortio, detta är en bra service för dig som funderar på att ansöka om ett kreditkort.

Kortio

En annan bra sak att fundera på är vad du faktiskt vill nyttja bonusen till, det kanske enskilt viktigaste utöver ränta, kredit och eventuell årsavgift för kortet. Eftersom du samlar bonus och poäng med ditt kreditkort, se till att jämföra vilket kreditkort som ger dig mest valuta för pengarna. Se till att läsa omdömen och bilda dig en uppfattning om vad som är bäst för just dina behov innan du ansöker om ett kreditkort.

Accepteras alla kort överallt?

Utöver det som nämnts ovan bör du fundera på var du ska handla med ditt kreditkort, alla kreditkort accepteras nämligen inte överallt. Du vill ha ett kreditkort som funkar på flest ställen där du normalt sett brukar handla och köpa dina varor.